Iroda: 5600 Békéscsaba, Jókai u. 20. | Telephely: 5630 Békés, Csatárkert | Tel/Fax: 66/412-370 | Mobil: 30-9258016 |


SAJTÓKÖZLEMÉNY - MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK FINANSZÍROZÁSA A HANGYÁSI ÉS TÁRSAI KFT-NÉL

A Hangyási- és Társai Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú” hitelprogram „B” hitelcéljára (azonosítójel: GINOP-8.3.5-18/B) benyújtott hitelkérelme pozitív elbírálásban részesült.

A hitelfelvétel célja a cég likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges anyagbeszerzések és működési költségek finanszírozása.

Megvalósítási helyszín: 5630 Békés, Csatárkert utca, hrsz.: 0751/2

Hitel összege: 40.800.000 Ft

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Fejlesztés a Hangyási- és Társai Kft.-nél

A Hangyási- és Társai Műszaki Fejlesztő- és Gépgyártó Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” felhívására benyújtott, GINOP-1.2.8-20-2020-03391 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét 11,90 millió Ft európai uniós támogatásra érdemesnek ítélték.

A projekten belül 2 db Bernd Siegmund Extreme 8,8 hegesztőasztalt kerül beszerzésre és üzembehelyezésre, amely jelentős technológiai fejlődést eredményez cégünknél és hozzájárul a termelékenység növeléséhez.

A moduláris hegesztőasztalok segítségével a hegesztett kötéssel összeállított gyártmányaink lényegesen pontosabb kivitelben lesznek előállíthatóak. A térbeli szerszámok segítségével bármilyen sablont össze tudunk állítani, amelyben a gyártmányok deformáció nélkül hegeszthetőek készre. Emiatt lerövidül a gyártási idő, mivel nincs szükség utólagos egyengetésre, deformáció korrekcióra, emellett javul a minőség és esztétikusabb lesz a kivitel. Jelen pillanatban ezek a gyártmányok jellemzően hegesztéssel előállított sablonokban készülnek, melyeknek pontossága meg sem közelíti a moduláris asztalokra épített sablonokét. A gépek beszerzésével nagyobb termelékenységet, kevesebb költséget és biztos minőséget várhatunk, amely hozzájárul megrendelési állományunk, árbevételünk megtartásához, növekedéséhez, amely hatással van munkavállalóink minél nagyobb arányban történő megtartásához és akár létszámunk növeléséhez.

Vállalkozásunk egyik legfőbb értéke, hogy tapasztalt, szakképzett, elkötelezett munkaerővel rendelkezünk. Célunk, hogy jelen nehéz időszakban is megtartsuk kollégáinkat, amelyhez jelen fejlesztési is hozzájárul.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg

A projekt kezdete: 2020.09.01

A projekt vége: 2021.12.31

A projekt megvalósítási helyszíne: 5630 Békés, Csatárkert utca hrsz. 0751/2.

Támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás: 11.900.000 Ft

Igényelt visszatérítendő támogatás mértéke: 70 %

Összköltség: 17.000.000 Ft

További információ kérhető: mail@hangyasi.hu

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Napelemes rendszer telepítése a Hangyási- és Társai Kft-nél

A Hangyási- és Társai Műszaki Fejlesztő- és Gépgyártó Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” felhívására benyújtott, GINOP-4.1.3-19-2020-02082 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét 2,8 millió Ft európai uniós támogatásra érdemesnek ítélték.

A fejlesztéssel a telephelyünk energiaszükségletének kiváltását valósítjuk meg napelemes rendszer (napelem, inventer + szerelvények) beszerzésével.

A projekt megvalósítása szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképességünk erősítését, a környezetterhelésünk csökkentését, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg

A projekt kezdete: 2020.07.01 A projekt vége: 2021.12.15.

A projekt megvalósítási helyszíne: 5630 Békés, Csatárkert utca hrsz. 0751/2.

Támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás: 2.800.000 Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

További információ kérhető: mail@hangyasi.hu

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - AZ ADAPTÍV INNOVÁCIÓ A HANGYÁSI- ÉS TÁRSAI KFT-NÉL CÍMŰ PROJEKT INDÍTÁSA

A Hangyási- és Társai Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” felhívására benyújtott, GINOP-2.1.8-17-2018-03399 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték.

Jelen projekt keretében egy oszlopos fúró, egy plazmavágó, egy elszívó szűrő berendezés, illetve egy profilhenger berendezés kerül beszerzésre és üzembe helyezésre.
Összességében a projekt megvalósítása technológiai fejlődést hoz, eddig nem használt technológiákat tudunk bevezetni a termelésünkbe, meglévő eljárásaink fejlődnek, cégünk életében ez innovációt eredményez. A beszerezni kívánt gépekkel olyan munkákat is el tudunk vállalni, amit eddig nem. Az eddig bérmunkába kiadott gyártásokat képesek leszünk saját magunk elkészíteni, ezáltal sokkal hatékonyabb lesz működésünk és nem függünk más vállalkozásoktól. A saját, modern gépek használatával jobb minőségben is tudunk majd dolgozni, ezáltal termékeink és szolgáltatásaink színvonala is nő.

 

A projekt megvalósítási helyszíne: 5630 Békés, Csatárkert utca, hrsz.: 0751/2

Projekt megvalósítási időtartama:

  • a projekt kezdő időpontja: 2019.05.08.
  • a projekt záró időpontja: 2019.06.26.

Projekt összköltségvetése: 58.772.000 Ft
Támogatás összege: 29.386.000Ft
Támogatási intenzitás: 50 %

Gyártási technológia fejlesztése a Hangyási és Társai Kft-nél

Kedvezményezett neve: Hangyási és Társai Műszaki Fejlesztő-és Gépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Gyártási technológia fejlesztése a Hangyási és Társai Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 38 486 000 Ft
Támogatás mértéke: 70 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Vállalkozásunk továbbfejlődéséhez, magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek előállításához a meglévő technológiánk fejlesztését céloztuk meg.
Vállalkozásunk jövőbeli célja az árbevétel növelése, többek között új piacok felkutatásával, amelyben egyre jelentősebb részt képvisel az export. A dolgozói létszám, szakértelem átstruktúrálódását hosszú távú céljainkhoz igazítjuk: a dolgozói létszámot növelni szeretnénk, lehetőleg fiatal, illetve pályakezdő, korszerű szakmai ismeretekkel rendelkező kollégákkal.

A beszerzett eszközök mindegyike a gyártási tevékenységhez kapcsolódik.

A projekt keretében beszerzett új hegesztő berendezések jellemzője a teljesen digitális, inverteres áramforrás, az intelligens ívszabályozás, az impulzus mód, melyek kiküszöbölik az emberi hibából és a hálózati feszültségingadozásból eredő problémákat. A gépekkel megkezdtük a színesfémek hegesztését is.

A targonca a lemezformában és szál alakban érkező nagytömegű alapanyagaink és késztermékeink rakodását jelentősen felgyorsította.

Az új 4 hengeres hidraulikus lemezhengerítőgép pontosabb és egyszerűbb munkát tesz lehetővé, mint a korábbi mechanikus 3 hengeres gépeink. A tartályok és egyéb lemezszerkezetek kúpjainak, illetve palástjainak megmunkálását kezdtük meg az új berendezéssel.

A projekt keretében megvásárolt CNC vezérlésű élhajlítógép üzembeállításának köszönhetően új termékeink bonyolult lemezhajlítási feladatai is rendkívüli pontossággal végezhetőek, valamint a korábbi gyártmányaink hajlítása is egyszerűsödött.

Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2018.05.14.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-02003